Forum          FAQ

Loading

Board index » Dell Discussion and Support Forums » Unofficial Dell Support Forum » XPS 720 - General Discussion




 [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Need help - 720
 Post Posted: Tue Mar 30, 2010 2:26 pm 
Offline
Member
Member
User avatar

Joined: Tue Mar 30, 2010 2:15 pm
Posts: 30
Steam ID: JABowders
I won't turn down help in getting my 720 up and running again...

Lights 234, I have played DIMM, DIMM resort the DIMMs

Fails to Boot

I'm afraid it is the Mother Board

Any suggestions?

James

_________________
I have two (2)
XPS 630i Red
Processor: Q9550 @ 2.83 GHz
HDD: 750G, 500G, 500G
RAM: 8GB
Dual: nVidia GTX 660 SC 2 GB (4GB) in SLI
Creative XFi Xtreme Gamer
O/S: MS Windows Vista Home Premium 64
40" Sony 1920 x 1080


Top 
  
 
 Post subject: Re: Need help - 720
 Post Posted: Tue Mar 30, 2010 3:44 pm 
Offline
Board Moderator
Board Moderator
User avatar

Joined: Thu May 15, 2008 6:36 am
Posts: 2717
Location: Bristol, UK
Steam ID: billybigfoot
James,

Welcome to the forum, I've moved you'r post here, hope you don't mind.

_________________
Image


i7: Intel i7 860 2.8GHz | Intel DP55WG | 8GB PC10666 | GTX275 (896Mb) | HD-1 TB | DVD/CD- LG BlueRay + DVD/CD Burner | OCZ SilentxStream 700w | RealTek ALC 889 | CASE-Lian Li 7FN Black | Win 7 U 64bit | G35/G19/G9 | Dell 22 inch SP2208WFP


Top 
  
 
 Post subject: Re: Need help - 720
 Post Posted: Tue Mar 30, 2010 8:30 pm 
Offline
Active Member
Active Member

Joined: Fri Aug 08, 2008 1:28 am
Posts: 1086
Location: Nevada
Welcome.

Now, what's your question? What kind of error messages you seeing? What's your hardware/OS setup?

Kevin

_________________
630i
Stock Mobo
E8500 @ Stock
8 GB of Corsair Ram
Windows 7 x64 Ultimate
Soundblaster Audigy 2ZS
EVGA GTX 660 Ti SC
and other standard stuff :D


Top 
  
 
 Post subject: Re: Need help - 720
 Post Posted: Tue Apr 06, 2010 8:20 pm 
Offline
Member
Member
User avatar

Joined: Tue Mar 30, 2010 2:15 pm
Posts: 30
Steam ID: JABowders
Update.

They was NO ERROR MESSAGES, the ‘puter would not boot, would get the 234 lights, worked the DIMMs and got a 34 lights. But would hang. Could not get to Diagnostics Partition, and would not boot to run MEMTEST (Diagnostic Software)

It was the overclocked RAM, it must have just been overheated. I replaced the OC RAM (1033 MHz) with standard Ram (800 MHz) and the system came back to life.

Thanks for the input.

James

Dell XPS 720 (FlightSim)
Intel, QX6850, 3.00 GHz, Core Duo Extreme Edition (Factory Over Clocked to 3.33 GHz)
4 Dual In-line Memory Module, 1G 800M, 128 X 64, 8, 240
Dual nVidia GeForce 8800 Ultra 768MB (Direct X 10) (SLI)
Creative Sound Blaster X-FI Soundcard 7.1 (I only run it in 5.1)
Hard Drive, 1TRB, S2, 7.2, 32M Branded Peripheral, HIT-GEM (Vista Ultimate 32)
Hard Drive, .5TRB, S2, 7.2, 32M Branded Peripheral, HIT-GEM (Vista Ultimate 64)
CDRW/DVD, 48, TSST SATA
DVD+/-RW, 16X, Half Height, SATA,
BluRay/HD/ DVD+/-RW/CDRW+/-, Half Height, SATA
1GHz NIC
Analog/Digital TV Tuner
SONY 42" LCD
CH Products Yoke, Throttle Quadrant, Rudder Peddles, Fighterstick, and Pro Throttle

_________________
I have two (2)
XPS 630i Red
Processor: Q9550 @ 2.83 GHz
HDD: 750G, 500G, 500G
RAM: 8GB
Dual: nVidia GTX 660 SC 2 GB (4GB) in SLI
Creative XFi Xtreme Gamer
O/S: MS Windows Vista Home Premium 64
40" Sony 1920 x 1080


Top 
  
 
 
 [ 4 posts ] 

Board index » Dell Discussion and Support Forums » Unofficial Dell Support Forum » XPS 720 - General Discussion


Who is online

Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 0 guests

 
 

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to: